Ξεκλειδώστε την Αυτοεκτίμηση σας!

από | Ιούλ 8, 2019 | ΔΡΑΣΕΙΣ που έγιναν

Σε μια εποχή με γρήγορες ταχύτητες καθημερινότητας, υψηλές προσδοκίες και έντονη σύγκριση , η αποκατάσταση της αυτοεκτίμησης μας , καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ!

Κύριο χαρακτηριστικό της αυτοεκτίμησης μας, δεν είναι άλλο από την… αγάπη και την πίστη στον εαυτό μας! Πρόκειται ξεκάθαρα για την προσωπική μας ματιά απέναντι στις πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές μας δεξιότητες.

Είναι η αυτοεκτίμηση εκείνη που μας δίδει την απαραίτητη ψυχική ισορροπία για να πορευόμαστε στην ζωή . Πρόκειται ουσιαστικά για την εικόνα που εμείς οι ίδιοι έχουμε για τον εαυτό μας αλλά και το πώς νιώθουμε για αυτή!

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η δική σας εικόνα για εσάς;

Ναι η δική σας! Όχι η άποψη των άλλων! Αφού οι άλλοι μας κρίνουν πάντα σε σχέση με τον δικό τους εαυτό, τις δικές τους αρχές και πεποιθήσεις και πάνω από όλα με τις προσδοκίες που έχουν από  εμάς!

Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που δείξατε αγάπη και φροντίδα σε αυτόν που μένει πάντα μαζί σας, στα δύσκολα και στα εύκολα και φυσικά μιλάω για τον Εαυτό σας!

Όταν είμαστε παιδιά κάνουμε ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλό μας για να κερδίσουμε το «μπράβο» και την «αγάπη» των σημαντικών άλλων της ζωής μας, των γονιών μας!

Επιστρατεύουμε το νάζι μας, το παιδικό χαμόγελο, τις μαθητικές μας επιδόσεις ακόμη και τις σκανταλιές για να μας προσέξουν , να ξεχωρίσουμε για να νιώσουμε σημαντικοί!

Τι συμβαίνει όμως όταν το «μπράβο» και η «αποδοχή» δεν έρχονται ή καθυστερούν πάρα πολύ;

Αυτές είναι οι περιπτώσεις που μέσα μας μένει ένα έλλειμμα αγάπης και μια τραυματισμένη εικόνα για τον εαυτό και την αξία μας!

Οι άλλοι ξαφνικά  είναι πιο σημαντικοί από εμάς και τρέχουμε να τους ευχαριστήσουμε προκειμένου να μας αγαπούν, να μας επιλέγουν και να γινόμαστε απαραίτητοι.

Ευτυχώς ή δυστυχώς ,μπορεί να πει κανείς, οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί κι έτσι σχεδόν πάντα οι άλλοι δεν  καταλαβαίνουν τι ακριβώς θέλουμε , όχι γιατί δεν μπορούν ή δεν προσπαθούν αλλά γιατί  έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και κυρίως γιατί εμείς δεν ζητάμε ξεκάθαρα αυτό που έχουμε ανάγκη!

Έτσι αυτό το κυνήγι αγάπης και αποδοχής μας αφήνει συνήθως με συναισθήματα αδικίας, πόνου και εξάντλησης! Το πιο δύσκολο σε αυτήν την διαδικασία όμως είναι ότι έτσι αλλοιώνεται  η εικόνα για τον ίδιο μας τον εαυτό και αυτοματικά περιορίζονται οι δυνατότητες μας από εμάς τους ίδιους! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δοκιμάζουμε πράγματα που θέλουμε λόγω του ενδεχόμενου φόβου της αποτυχίας ή να δεχόμαστε καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν μας ευχαριστούν γιατί έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς!

Η πραγματικότητα όμως διαμορφώνεται και αλλάζει από το δυνατό «Θέλω» της καρδιάς μας κι όχι από γνώμες, είτε δικές μας είτε άλλων!

Λένε πως για να αλλάξει αυτό που λαμβάνουμε χρειάζεται να αλλάξει πρώτα αυτό που δίνουμε! Είναι ακριβώς έτσι! Μόνο που χρειάζεται να αλλάξει αυτό που δίνουμε στον ΕΑΥΤΟ μας και όχι αυτό που δίνουμε στους άλλους! Η αυτοεκτίμηση αλλάζει αρκεί να αλλάξει η σχέση μας με εμάς! Να γίνει σημαντική γεμάτη από αγάπη και φροντίδα , όχι όταν είμαστε καλοί αλλά απλά για αυτό που Είμαστε!

Στο σεμινάριο «Ξεκλειδώστε την Αυτοεκτίμηση σας» , της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας , που θα διεξαχθεί σε δύο μέρη ,στην Ελευσίνα, Ερμού 88  την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019, θα βάλουμε τα θεμέλια για μια νέα σχέση με εμάς τους ίδιους!

Στο πρώτο μέρος θα διαπιστώσουμε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται σήμερα η αυτοεκτίμηση μας και πως έχει διαμορφωθεί, ενώ στο δεύτερο θα δώσουμε τα κλειδιά και τα εργαλεία για την δημιουργία μιας νέας σχέσης που αξίζει!

Της σχέσης με τον Εαυτό μας!

Σας περιμένουμε!

Εισηγήτριες: Βέη Μαρία Σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας &

Μίχα Άρτεμις Σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια