Εισηγητές

Γνωρίστε τους εισηγητές μας

Ράνια Βλάγκα

 

Η Ράνια Βλάγκα κατάγεται από την Κατερίνη. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία (B.Sc.)  και την Δημοσιογραφία (ΕΣΗΕΑ).

Οι αυξημένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις σε συνδυασμό με την άφιξη του παιδιού της, την οδήγησαν προς την μέθοδο της σφαιρικής όπου και κατάφερε να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά αγαπούσε, το παιδί και την οικογένεια.. Έτσι συνέχισε τις σπουδές της στην Ειδική Αγωγή, στην Σχολική Ψυχολογία(M.Sc.) και στην Κλινική Ψυχολογία (M.Sc.). Πιστοποιήθηκε ως Professional Life Coach και μέλος του Hellenic Institute of Coaching Ελλάδος και Κύπρου.

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι Σύμβουλος της Σφαιρικής Αντίληψης με ειδίκευση στα παιδιά και τους εφήβους.

Σπύρος Βογιατζής

Ο Σπύρος Βογιατζής γεννήθηκε κα μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ οι μεταπτυχιακές του σπουδές ήταν MBA International στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί σε χρηματοοικονομικές και χρηματιστηριακές εταιρίες ως αναλυτής και broker.

Οι πεποιθήσεις του για τις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες έχουν επηρεαστεί πολύ και από τον παράγοντα της αποτυχίας τους. Η αποτυχία αυτή οφείλεται στο απρόβλεπτο του ανθρώπου. Ερευνώντας τι κάνει τον άνθρωπο πολλές φορές μη ορθολογικό στις αποφάσεις του ήρθε σε επαφή με την Σφαιρική Αντίληψη και γνωρίστηκε με το εργαλείο των 8 διαστάσεων μαθαίνοντας πως τελικά δεν είναι μόνο ο άνθρωπος απρόβλεπτος αλλά και το περιβάλλον που τον περιβάλλει.

Σήμερα είναι Διευθυντής της Ακαδημίας της Σφαιρικής Αντίληψης και είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Πένυ Δεληγιάννη

Η Πένυ Δεληγιάννη έχει γεννηθεί στη Ν. Αφρική και κατάγεται από την Τρίπολη Αρκαδίας. Έχει ειδικευτεί στην επικοινωνία, τiς δημόσιες σχέσεις και τον προγραμματισμό στο SBS College- Athens. Εν συνεχεία είναι κάτοχος BA στη στρατηγική αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων του ΕΑΠ.

Στον χώρο των πωλήσεων και της επικοινωνίας δραστηριοποιείται πάνω από 15 χρόνια τόσο μέσω της παροχής εξειδικευμένων συμβουλών σε θέματα επιχειρησιακής διοίκησης, όσο και στην εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα πωλήσεων και οργάνωσης, με τις πρακτικές της να στηρίζονται πάνω στις αξίες της εν-συναίσθησης και τον ανθρωποκεντρισμό. Με την Σφαιρική αντίληψη ενώθηκαν οι δρόμοι τους μέσω επαγγελματικής συνεργασίας και εκεί έγινε η πρώτη γνωριμία της με το εργαλείο των 8 διαστάσεων, όπου μέσω αυτού υιοθέτησε μια σημαντική καινοτομία στο κομμάτι του ανθρωποκεντρισμού, δίνοντας έμφαση ακόμη περισσότερο στον ανθρώπινο παράγοντα.

Σήμερα ιδιωτεύει ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας και οργάνωσης με ειδίκευση στις πωλήσεις και το Marketing,  ενώ παράλληλα ασχολείται με φιλανθρωπικές δράσεις και είναι PR Assistant στο UWB.

Κυριάκος Καραμούτσος

 

Ο Κυριάκος Καραμούτσος κατάγεται από την Λήμνο. Σπούδασε οικονομικά στο university of Greenwich ενώ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με αντικείμενο την οικονομετρία και τα χρηματοοικονομικά στο University of Essex. 

Εν συνεχεία εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος στην γενέτειρα του. Ως ανήσυχο πνεύμα έψαχνε συνεχώς τρόπους να εξελίσσεται στην επαγγελματική του καριέρα και έτσι ήρθε σε επαφή με την Σφαιρική Αντίληψη και το εργαλείο των 8 διαστάσεων. Υιοθετώντας πλέον νέες καινοτόμες ιδέες κατάφερε να διακριθεί επαγγελματικά και να επιτύχει σημαντικούς προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.

Σήμερα είναι Γενικός και Οικονομικός Διευθυντής του κέντρου αποκατάστασης «Φιλοκτήτης».

Κωνσταντίνος Καφεντζής

 

Ο Κωνσταντίνος Καφεντζής κατάγεται από την Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε με διδακτορικές σπουδές πάνω στη διαχείριση και αξιοποίηση της γνώσης επίσης στο ΕΜΠ, πραγματοποιώντας αρκετές διεθνείς δημοσιεύσεις.

Εν συνεχεία, δημιούργησε δύο (2)δικές του εταιρείες με αντικείμενο τη διαχείριση  γνώσης, την ηλεκτρονική δημοκρατία, τα data analytics και την ψηφιοποίηση αρχείων, και βραβεύτηκε για τις καινοτόμες ιδέες του. Η ενασχόληση του με τον κόσμο των υπολογιστικών συστημάτων τον έκανε να γοητευτεί από τον άνθρωπο, καθώς διαπίστωσε ότι όσο τέλεια και να είναι προγραμματισμένη μια μηχανή, σε αρκετές περιπτώσεις ο άνθρωπος λαμβάνει διαφορετικές αποφάσεις. Αναζητώντας αυτό το επιπλέον στοιχείο του ανθρώπου που δε μπορούν να μετρήσουν οι μηχανές, οδηγήθηκε στη Σφαιρική Αντίληψη, όπου γνώρισε τις οκτώ (8) Διαστάσεις του ανθρώπου που τον καθιστούν ένα πολύ αποτελεσματικότερο όργανο λήψης αποφάσεων από οποιαδήποτε μηχανή.

Σήμερα, είναι manager σε πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με διεθνή δραστηριότητα.

Ευγενία Κοναξή

 

Η Ευγενία Κοναξή κατάγεται από Αρκαδία και Κρήτη. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Νομική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα με την νομική, την ενδιέφεραν οι ανθρωπιστικές και  οι κοινωνικές επιστήμες τις οποίες κατάφερε να συνδυάσει με προσωπική ανάπτυξη, εσωτερική αναζήτηση και ποικίλα ταξίδια. Η επιθυμία της για έρευνα και εξέλιξη την οδήγησε για σπουδές στην Σφαιρική Αντίληψη,  όπου τα τελευταία 15 χρόνια εμβάθυνε με μια καινούργια οπτική στην ζωή της αλλά και στην δουλειά  της κατακτώντας υψηλούς προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.

Σήμερα είναι δικηγόρος και ιδρυτικό μέλος νομικής εταιρείας με ειδίκευση στο αστικό και οικογενειακό δίκαιο και τα τροχαία ατυχήματα.

Ανδριανή Κουτσούνα

 

Η Ανδριανή Κουτσούνα κατάγεται από την Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο ψυχικού το 1984 και την ίδια χρονιά ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στην τράπεζα Πίστεως με παράλληλες σπουδές στο Deree College το Institute Francaise d Atenes και το British Council.

Η επαφή της με την λογοτεχνία την φιλοσοφία και την ιστορία της τέχνης την οδήγησαν στην ακαδημία της Σφαιρικής Αντίληψης το 2009 όπου εκεί ανακάλυψε τον δρόμο που θα της προσέφερε προσωπική ανάπτυξη και ευτυχία.

Σήμερα εργάζεται ως  Αρχιτέκτονας Εσωτερικής Διακόσμησης ενώ από το 2019 είναι πιστοποιημένη Βιοσυντονίστρια Χώρων από την ακαδημία της Σφαιρικής Αντίληψης

Άρτεμις Μίχα

 

Η Άρτεμις Μίχα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Staffordshire  και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Nottingham.

Για πάνω από 20 χρόνια, εργαζόμενη σε ψυχοθεραπευτικούς και εκπαιδευτικούς θεσμούς, βοηθά ανθρώπους να ανακαλύψουν και να εφαρμόσουν το πλήρες δυναμικό των δημιουργικών τους δυνάμεων για προσωπική ανάπτυξη και θεραπεία. Σταθμός της ζωής, αλλά και της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, το έτος 2009, όταν και πρωτοσυνεργάστηκε με την Σφαιρική Αντίληψη.

Από τότε μέχρι σήμερα, ως ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη της sferiki, εργάζεται ως επόπτρια του ψυχοθεραπευτικού τομέα, εμψυχώνοντας παράλληλα βιωματικές ομάδες εκπαίδευσης, προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας. Έχει εμφανιστεί σε προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης ενώ παράλληλα αρθρογραφεί συχνά στο Διαδίκτυο και στον τοπικό Τύπο.

Αναστασία Μπαμπούλα

 

Η Αναστασία Μπαμπούλα  κατάγεται από την Βοιωτία.  Σπούδασε Φιλοσοφία,  Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο ΑΠΘ και Τουριστικά επαγγέλματα στη ΣΤΕ Περαίας Θεσσαλονίκης.

Στην Σφαιρική Αντίληψη βρήκε τις απαντήσεις που έψαχνε ως ανήσυχο πνεύμα και ένοιωσε την ζεστασιά  και την ηρεμία που αναζητεί κάθε καλλιτεχνικός νους ώστε να είναι δημιουργικός.

Στις επαγγελματικές της δράσεις συνδυάζει διδασκαλία, συμβουλευτική και παροχή υπηρεσιών στον χώρο του αγωνιστικού μπριτζ και του affiliate marketing ενώ παράλληλα είναι και συγγραφέας έχοντας εκδώσει μια συλλογή  διηγημάτων της με τίτλο “Πάμε Δράκε” .

Ιωάννης Πάζιος

 

Ο Ιωάννης Πάζιος κατάγεται από την Καλαμάτα. Σπούδασε στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ διατηρεί από τα φοιτητικά του χρόνια εταιρία με αντικείμενο την Συμβουλευτική Επιχειρήσεων και είναι εξωτερικός συνεργάτης στην εταιρία ανοιχτού λογισμικού Crowdpolicy.

Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κόμβου Blockchain ένα μη κερδοσκοπικό δίκτυο στελεχών με στοχο να προωθήσουν τη γνώση γύρω από την τεχνολογία blockchain – DLT. Σταθερό μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Crowd hackathon events που αποτελούν δράσεις ανοιχτής καινοτομίας στον κόμβο του InnovAthens.

Η έντονη δράση του σε μη κερδοσκοπικά δίκτυα τον έφεραν σε επαφή με την Σφαιρική αντίληψη και το εργαλείο των 8 διαστάσεων καθιστώντας τον έναν από τους πλέον έμπειρους συμβούλους σε θέματα καινοτομίας στο ελληνικό επιχειρηματικό δίκτυο. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.

Μελίνα Πολίτου

Η Μελίνα Πολίτου κατάγεται από την Νίκαια Αττικής. Σπούδασε στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Στο σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον αυτό κατάφερε να διακριθεί και να ξεχωρίσει χάριν στην συστηματική και μεθοδική δουλεία που έκανε και στον εαυτό της. Μέντορας της όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν πρακτικές της Σφαιρικές αντίληψης οι οποίες της έδειξαν τον δρόμο να εφαρμόσει όλα τα καλά στοιχειά που την διέκριναν στην επαγγελματική της καριέρα και στον ίδιο της τον εαυτό. Η τριβή της αυτή με τον κόσμο της Σφαιρικής Αντίληψης την οδήγησαν σε σπουδές εκ νέου στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, με περαιτέρω εξιδείκευση στη Συστημική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία.

Σήμερα προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο άλλους ανθρώπους να βελτιώσουν τη σχέση τους με τον εαυτό τους, αλλά και με τους άλλους ανθρώπους.

Θάλεια Σάββα

 

Η Θάλεια Σάββα κατάγεται από τις Σέρρες. Σπούδασε «Κλασική Φιλολογία» στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» στο Mediterranean College Θεσσαλονίκης.

Σήμερα σπουδάζει «Ψυχικά Τραύματα: Τραυματικά Γεγονότα και Διαχείριση Απώλειας/Πένθους» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα εκπαιδεύεται ως Focusing Guide. Οι σπουδές της πάνω στην Φιλοσοφία και την Ψυχολογία την έκαναν να γοητεύεται πάντα από την αθέατη πλευρά των πραγμάτων αναζητώντας απαντήσεις που θα την βοηθούσαν να κατανοήσει καλυτέρα την φύση του ανθρώπου. Έτσι οδηγήθηκε στην Σφαιρική Αντίληψη όπου μέσω αυτής κατάφερε να εξελιχθεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σήμερα διατηρεί γραφείο ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδευτικός Φιλόλογος. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες αυτοβελτίωσης και πρόσφατα συμμετείχε σε εκδοθείσα συλλογή διηγημάτων.

Νικολέτα Τσιαπράζη

 

Η Νικολέτα Τσιαπράζη  κατάγεται από την Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της πάνω στον κλασικό χορό.  Ως καλλιτέχνιδα διέθετε έντονα το χαρακτηριστικό της πνευματικής ανησυχίας και της ταυτόχρονης ενασχόλησης με οτιδήποτε μπορούσε να «θρέψει» την κουλτούρα που διέπει τους καλλιτέχνες. Ακολουθώντας την μέθοδο της σφαιρική αντίληψης  κατάφερε να βρει τις απαντήσεις που έψαχνε και  να ταξινομήσει τις προτεραιότητες της διακρινόμενη μετέπειτα στον κλάδο της αυτογνωσίας.

Παρακολούθησε μαθήματα ψυχοκινητικής χοροθεραπείας και σωματικής έκφρασης, ενώ αποφοίτησε ως Fight Bo και Boby & Weight Trainer, ενώ παράλληλα είναι πιστοποιημένη εναλλακτική θεραπεύτρια.

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος εταιρείας ανάπτυξης επιχειρήσεων, ως εκπαιδεύτρια  σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης ,επικοινωνίας και ηγεσίας.

Γιώργος Φινφίνης

Ο Γιώργος Φινφίνης κατάγεται από την Μυτιλήνη. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ έκανε το μεταπτυχιακό του πάνω στην έρευνα και τις μεθόδους της στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει αρθρογραφήσει σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά πάνω σε θέματα οικονομικής και πολίτικης ανάλυσης αλλά και έρευνας. Το πάθος του για την έρευνα και τα μαθηματικά μοτίβα που διέπουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές τον οδήγησαν στην Σφαιρική Αντίληψη καταφέρνοντας να δώσει απαντήσεις εκεί που η στατιστική αδυνατεί.

Σήμερα είναι οικονομολόγος και διατηρεί εταιρεία Σύμβουλων επιχειρήσεων με ειδίκευση στην οικονομική εξυγίανση των επιχειρήσεων και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.