Άρτεμις Μίχα

Άρτεμις Μίχα

Γεννήθηκα Άνοιξη. Απρίλη του ΄76. Καλό παιδί.  Μαθήτρια: Άριστη.  Αγωγή: Κοσμιοτάτη. Τόπος καταγωγής : η Ελευσίνα.

Εκεί μεγάλωσα και μαζί με μένα και τα ερωτηματικά μου: για τη ζωή, την αγάπη, το πριν, το μετά, μα πάνω από όλα για τη γνώση.  Όνειρο δικό μου, μεγάλο: να τα απαντήσω.  Ταξίδι :  πολύ μεγαλύτερο από ότι περίμενα!

Με αυτά και με αυτά, το 1995, ξεπήδησε η επιθυμία να σπουδάσω ψυχολογία. Πρώτος σταθμός: πανεπιστήμιο Staffordshire Μεγάλη Βρετανία. Έπειτα Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο University of Nottingham. Στη συνέχεια εργασία με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε θεραπευτικά πλαίσια του εξωτερικού (Staffordshire Alcohol Advisory Services). Επιστροφή στην Ελλάδα και δημιουργία οικογένειας. Μετά;

Μετά ψυχοθεραπεία σε άτομα, ομάδες, «μαντάρισμα» πολλών πληγωμένων καρδιών, στήριξη, φροντίδα, μεράκι. Πολλαπλά σεμινάρια, ομιλίες, κοινωνική παρουσία και δράση. Τα χρόνια πέρναγαν λοιπόν, με λαχτάρες που γίνονταν συνήθειες. Στην ερώτηση αν τα ερωτηματικά μου είχαν απαντηθεί , η απάντηση είναι : ναι, αλλά μόνο «εν μέρει».

Απόκτησα πτυχία, γνώσεις, επαγγελματική αναγνώριση και αποδοχή, έκανα παιδιά, παντρεύτηκα, χώρισα. Η ψυχή μου όμως ασυμβίβαστη, πάντα μου φώναζε «υπάρχει κι άλλο»! Αυτό της ψυχής μου το «άλλο» το παραμέσα και παραπάνω… το βρήκα πλάι στη Μαρία τη Λεβέντη και τον Ιωάννη τον Καρλαούζο.

Σε μια δύσκολη περίοδο, εν έτη 2009, ήρθε σαν μάννα εξ ουρανού μπροστά μου η Σφαιρική και μέσα από αυτήν, η αλήθεια των απαντήσεων σε όλες μου τις ερωτήσεις.

Αρχικά σαν ασκούμενη, έπειτα σαν σύμβουλος της μεθόδου, επόπτρια του ψυχοθεραπευτικού τομέα αλλά και συντονίστρια ομάδων,  από εκείνο το σημείο και έπειτα «τα πολύτιμα» που άρχισα να ανακαλύπτω ήταν πολλά και σε πολλές διαστάσεις! Ένα από τα πιο σημαντικά για μένα: Να υπερβαίνω κάθε μέρα  όλα τα «νομίζω μου» και εστιαζόμενη στην ουσία, να “με προχωράω” για να προχωράω και άλλους ανθρώπους, μόνο μπροστά!

Πήρα θέση λοιπόν και αποφάσισα συνειδητά, ότι εγώ αυτό θέλω να κάνω από δω και πέρα, και κάθε μέρα! Να βοηθάω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, όχι απλά να καλυτερεύουν, αλλά να αναβαθμίζουν σφαιρικά την ζωή τους, γνωρίζοντας, πως είναι πράγματι μεγάλη υπόθεση να σου επιτρέπεται να αγγίξεις τη ψυχή κάποιου άλλου!

Άρτεμις Μίχα
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια,
 
MA(Ed) Counseling Studies, BSc (Hons) Psychology
 
Μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association, APA).

Ρώτησε την Άρτεμις!