Διαζύγιο… Και τώρα τι κάνουμε;

από | Ιούλ 8, 2019 | ΔΡΑΣΕΙΣ που θα γίνουν

Ένα διαζύγιο δεν είναι μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία. Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση που επηρεάζει και τις δύο πλευρές διότι  φέρνει αλλαγές, ανατροπές σε ότι σταθερό υπήρχε ως τώρα . Είναι ένας αποχωρισμός που προκαλεί θλίψη, αβεβαιότητα, ενοχές, αδικία, αγωνία, πανικό. Αυτόν τον αποχωρισμό τον βιώνουμε ως πένθος που είναι επίπονο για την ψυχοσύνθεση μας και μας αφήνει συναισθήματα αποτυχίας .

Νιώθουμε απογοητευμένοι, λυπημένοι και μόνοι, σαν να μας λείπει ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας.

Τις περισσότερες φορές εστιαζόμαστε στο τι μας έκανε ο σύντροφος , στο πόσο δεν μας κατάλαβε, στο τι δεν έδωσε στην σχέση μας, γεγονός που μας βάζει  ασυνείδητα να αναπαράγουμε όλα τα παραπάνω συναισθήματα και κυρίως να παραμελούμε τις πραγματικές μας ανάγκες. Αυτό μας συμβαίνει γιατί δεν γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση , με αποτέλεσμα είτε να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις και πρόσωπα που μας πλήγωσαν βάζοντας  την ζωή μας σε παύση , είτε να μεταφέρουμε τις πληγές μας στην επόμενη σχέση .

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί τα πράγματα γύρω μας να καταρρέουν, για να μπουν στην θέση τους από την αρχή και κυρίως πάνω σε πιο υγιής και γερές βάσεις; Μήπως τελικά η διαδικασία επούλωσης των πληγών είναι και μια ευκαιρία να επανακτήσουμε τις  δυνάμεις μας και να ανακαλύψουμε το κομμάτι που μας λείπει, ώστε να το βάλουμε στο πάζλ μας ; Αυτό το κομμάτι μπορεί να είναι η ηρεμία μας, η αυτοπεποίθηση μας, η πίστη σε εμάς,  τα θέλω μας, η ικανότητα μας να αναθεωρήσουμε ποιοι θέλουμε πραγματικά να είμαστε , η ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι γονείς και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μην επαναλαμβάνουν τα δικά μας « λάθη ».

Οι περισσότεροι γονείς με την απόφαση διαζυγίου έρχονται αντιμέτωποι  με το να προσαρμοστούν στις δικές τους εσωτερικές διαμάχες καθώς και στο νέο τους ρόλο ως χωρισμένοι γονείς. Ειδικότερα η γονεϊκή ανατροφή πριν, αλλά κυρίως μετά το διαζύγιο μπορεί να είναι σύνθετη, γεμάτη σύγχυση για το τι είναι σωστό ή λάθος για τα παιδιά και πολλές φορές απογοητευτική με πολλούς παράγοντες, να επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα στην νέα μορφή του γονεϊκού τους ρόλου.

Παρόλα αυτά η ανατροφή καλά προσαρμοσμένων παιδιών στην νέα πραγματικότητα δεν είναι ανέφικτη, αρκεί οι γονείς να μάθουν τα κατάλληλα βήματα θετικής ανατροφής και να δράσουν ώστε να δημιουργήσουν καλύτερες  συνθήκες, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα παιδιά τους.

Ένας αρκετά καλός γονιός και ισορροπημένος άνθρωπος  είναι εκείνος που αναλαμβάνει εσωτερική θέση ευθύνης και δρά χωρίς να αντιδρά σε αυτά που του συμβαίνουν.

Είσαι έτοιμος /η ;

  • Να αναγνωρίσεις γιατί σου έχουν συμβεί όλα αυτά καθώς και τι θα κάνεις για αυτό;
  • Να διαχειριστείς καλύτερα τα μελλοντικά σου άγχη ως σύντροφος και γονέας;
  • Να βρεις τις κατάλληλες λύσεις για εσένα ώστε να αντιμετωπίσεις καλύτερα τις δυσκολίες του διαζυγίου;
  • Να μάθεις πώς να προστατεύεις καλύτερα τον εαυτό σου, τα παιδιά σου και τις πραγματικές σου ανάγκες;
  • Να αποκτήσεις νέα γνώση που θα σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις τον ρόλο σου ως σύντροφος και γονέας ώστε δημιουργήσεις καλύτερες συνθήκες ζωής;
  • Να μάθεις μέσα από πρακτικά βήματα πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την νέα γνώση στην καθημερινότητα σου ώστε να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για εσένα και τα παιδιά σου;
  • Να νοιώσεις ότι σου αξίζει να σε φροντίσεις, να απελευθερωθείς από συναισθήματα που σε βαραίνουν και να κάνεις χώρο για νέα πράγματα;
  • Να μάθεις πώς να επικοινωνείς πιο αληθινά με τον εαυτό σου, τα παιδιά σου και τους ανθρώπους γύρω σου;

Κλείσε σήμερα την δική σου θέση στο αυτοτελές σεμινάριο:

«Διαζύγιο… Και τώρα τι κάνουμε;»

Εισηγήτριες:

Ράνια Βλάγκα

Χριστίνα Κωστολιά

Κάλεσε 210.5561961 για Δωρεάν ενημέρωση!